Psicologia

Analitza els processos mentals i del comportament dels éssers humans i les seves interaccions amb l’ambient físic i social.

Arturo Argelaguer

Arturo Argelaguer

PSICOLOGIA

Goretti Solà

Goretti Solà

PSICOLOGIA

És una disciplina que té com a objectiu analitzar els processos mentals i de comportament dels éssers humans, i les interaccions amb l’ambient físic i social.

La paraula psicologia prové del grec psico o psykhé, que significa ànima, psique o activitat mental, i de gia, que significa estudi o tractat. Per tant, psicologia significa estudi o tractat de la psique.

Un psicòleg és un científic de la conducta humana, un expert en el canvi del comportament, que ensenya recursos psicològics a les persones per solucionar els problemes de la vida quotidiana, per així facilitar-los l’adaptació al context en què viuen i sentir-se bé a curt, mitjà i llarg termini.

Les parts cognitiva, conductual i emocional de les persones són components bàsics a l’hora d’aprendre a relacionar-nos amb el món que ens envolta, a interpretar les nostres experiències i a organitzar-les amb comportaments per adaptar-nos a les circumstàncies vitals en què ens toca viure. Parlem de problemes psicològics quan aquesta relació existent entre la persona i el seu entorn crea insatisfacció i/o perjudicis a ella mateixa o als que l’envolten.

També fem psicologia familiar i de parella