Podologia

El professional sanitari especialista en el tractament i cura integral  del  peu és el podòleg o la podòloga.

Carles Mateos - Podologia

Carles Mateos

PODOLOGIA

El peu és una de les parts del cos que més abús pateix i menys cuidem; suporta el pes del cos, ens ajuda a caminar, ballar, fer esport i només ens en recordem quan ens fa mal. Els peus són forts i flexibles, amb una estructura de 26 ossos, 107 lligaments, 33 articulacions i 20 músculs.

El professional sanitari especialista en el tractament i cura integral del peu és el podòleg o la podòloga.

Aquesta persona és un professional sanitari universitari amb els coneixements, les habilitats i les aptituds per realitzar les activitats dirigides a la prevenció, a la diagnosi i als tractaments de les afeccions i deformitats dels peus mitjançant procediments terapèutics podològics.

Desenvolupa les tasques en diversos camps:

  • Quiropodologia: Eliminació de durícies, tractament de papil·lomes, tractament de les ungles encarnades, engrossides o micòtiques.
  • Biomecànica de la marxa: Estudi de marxa normal i patològica i distribució dinàmica i estàtica de les pressions que rep el peu, i com això afecta la resta del cos.
  • Farmacologia: L’especialista en podologia està habilitat per a la preinscripció de fàrmacs, com l’especialista en medicina i odontologia.
  • Ortopodologia: Tractament del peu a través d’ortosis de silicones, suports plantars, fèrules nocturnes i diürnes i correcció d’ungles (ortonixia).
  • Podologia pediàtrica: Especialitzada en el peu de l’infant i les afeccions més comuns.
  • Podologia esportiva: Especialitzada en el gest de l’esportista i en les afeccions més comunes.
  • Podologia geriàtrica: Especialitzada en el peu de la persona anciana.